ceremónia mester referencia képei

Egy profi vőfély vagy ceremóniamester szórakoztató, de mégis határozott fellépéssel terelgeti a fiatal párt az esküvő, lakodalom levezénylésében. Minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a Nagy Nap egy felejthetetlen, önfeledt élménnyé formálódjon át. Habár egy kis különbség akad azért a szerepekben, nem véletlen, hogy mind a vőfélyt, mind a ceremóniamestert előszeretettel láthatjuk viszont a legtöbb esküvőn.

Ki a vőfély?

Vőfélyt hívni lakodalomba egy több, mint 200 éves, kifejezetten magyar szokás. A vőfély eredeti feladata kettős volt: segített a házasulandóknak az esküvőt megelőző szervezkedésben és magát a lakodalmat is ő vezényelte le.

Vőfélynek többnyire közeli rokont, esetleg jó ismerőst szoktak volt felkérni, bár napjainkra ez már feledésbe merült.
Annak idején nem is fizettek érte. Legalábbis pénzben nem. Vőfélynek lenni nagy tisztesség volt és sok kellemes járulékos haszonnal járt.

Ceremóniamester: az elegáns vezéregyéniség

A ceremóniamester gyakorlatilag a vőfély „kifinomultabb” változata. Egy olyan kulcsember az esküvőn és lakodalomban, aki már kinézetében is az elegancia jegyeit hordozza, hiszen általában öltönyben érkezik. Habár egész este gondoskodik a jó hangulatról és minduntalan szórakoztatja a násznépet, mégis ügyel arra, hogy a figyelem középpontja az ifjú páron maradjon. A vőféllyel ellentétben a mondanivalóját nem hangulatos rímekbe szedve mondja el, hanem elegáns és illemtudó stílusban terelgeti az est menetrendjét.

Bármikor azonnal a háttérbe vonul, hiszen nagyon jól tudja, hogy mikor kell beszélni és mikor kell mást beszéltetni. Habár hangulatfokozó játékokkal is előrukkol az est folyamán, ezek már sokkal inkább a modernitás jegyeit hordozzák, és nincsenek népies elemekkel tűzdelve.

Egy jó ceremóniamester határozott, szórakoztató, és szellemes, így hatékonyan és izgalmasan koordinálja az esküvőt. Megmutatja, merre találják a vendégek a frissítőket, és tájékoztatja őket arról, hol tehetik le a táskákat, merre találják a mosdót, mikor lesz a közös fényképezkedés, és szabad-e fotózni a szertartás közben. Felhívja a figyelmet a ruhatárra, miközben arra is figyel, hogy azok a vendégek hova tegyék az üdvözlőkártyákat és borítékokat, akik nem hivatalosak a lakodalomba.

Fontos, hogy az illetőnek saját honlapja legyen, ami a referenciákat is tartalmazza, és a személyes találkozó előtt kérdezzük meg, hogy tud-e biztosítani részünkre referenciafilmet, mert csak így tudjuk őt megnézni, hogy milyen stílusban dolgozik.

Melyiket válasszam?

A döntésünket mindig aszerint érdemes meghozni, hogy milyen esküvőre vágyunk. Egy igazi népies elemekkel megfűszerezett napra, vagy egy picit visszafogottabb, könnyedebb hangulatú esküvőre. De száz szónak is egy a vége: bárhogy is döntsünk, esküvőnk, lakodalmunk hangulata garantált lesz! Ha pedig már megszületett a fejünkben a döntés, akkor érdemes egy találkozót megejteni a kiszemelt személlyel a részletek átbeszélése, és a rokonszenv kialakítása érdekében. 

Keressetek bizalommal még ma:

Navigáció

Elérhetőségek

Adatkezelési tájékoztató

©

Copyright © 2022 HelloWebPécs | Minden jog fenntartva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük